13.03.2013...hari comel ibu ammar


ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH

Hari ni 13.03.2013..genaplah usia ibu ammar 28 tahun. Terasa seakan semakin berumur tatkala difikirkan 2 tahun sahaja lagi angka 2 sebagai permulaan umur akan bertukar kepada 3. Tapi mungkin tidak perlu beria-ia memikirkan apa yang bakal terjadi 2 tahun akan datang kerna pada masa tu belum tentu diri masih bernyawa. Jangan salah faham...buat masa ni ibu ammar tidah di sahkan menghidapi apa-apa penyakit kronik. Tapi ia pemikiran normal bagi insan yang akui dan akur dengan kekuasaan Allah. 

Sesungguhnya ajal,maut, jodoh, rezeki ketentuan Allah Yang Maha Satu.Tahun ini kita mampu gembira keriangan bila tepat jam 12malam si suami mengucapkan Happy Birthday beserta kejutan hadiah...esoknya di laman sosial teman-teman rapat berderet-deret memberi ucapan beserta doa-doa yang amat menenangkan hati. Namun tahun depan belum tentu ya! Terima kasih Ya ALLAH, Engkau memberi peluang kepadaku untuk merasa nikmat berumur 28 tahun.

13.03.2013...sudah lama ibu ammar menunggu tarikh yang cantik ni dengan mengharapkan perkara-perkara yang cantik bakal berlaku. Alhamdulillah...impian tercapai. Suami tersayang membuat kejutan dengan hadiah beserta kad yang comel. Sesungguhnya, hadiah yang paling indah ialah kasih sayang abang. Cukup indah!..Hadiah yang lebih indah ialah Muhammad Ammar Muhaimin bin Muhammad Amrie Firdaus, zuriat kesayangan. Ibu teruja untuk menyambut Birthday ibu...tapi ibu lebih teruja nak menyambut Birthday adik bulan depan. Juga tarikh yang amat cantik 14.04.2013...Bulan ni ibu tak mau tinggal kerja sebab lbu tak nak gaji ibu kena potong. Ibu nak save budget untuk sambut Hari Jadi adik yang pertama. Moga Allah berkati niat ibu :)

Di usia 28 tahun ni...aku berdoa pada Mu Ya ALLAH semoga:
  • Aku ingin dekat dengan Mu Ya Allah...dekat dalam apa jua keadaan.
  • Dibuka kan hati untuk beramal jariah, tidak kedekut untuk besedekah.
  • Dikurniakan kesihatan yang baik untuk menjaga ammar dan suami
  • Sentiasa merindui kedua ibu dan bapa ku..rindu untuk berbuat baik pada mereka.
  • Ingin terus merasa bahagia seperti sekarang

SELAMAT HARI LAHIR UNTUK DIRI SENDIRI :)


 
Fully Design By Ibu Ammar | For IBU AMMAR 2012 - 2013 ©| Best View: Google Chrome