Syaraf Yusof Live on TV1


Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh

Haritu ibu ammar ada ada buat entry tentang nephew ibu ammar yang nyanyi lagu Fitrah Cinta, ala yang dekat You Tube tu. Ingat tak?...ingat tak?...mesti tak ingatkan. Hihihi...dah agak dah. Untuk kasi U oll ingat kembali, meh sini ibu ammar bagi link entry tu, Fitrah Cinta by Syaraf Yusof

Dah ada kemajuan dalam minat dia menyampaikan lagu-lagu berunsur nasihat ni. Alhamdulillah, di hari Jumaat, penghulu segala hari bersamaan 24.05.2013, dia berpeluang nyanyi secara live dalam Rancangan Fikrah yang ditayangkan di RTM, TV1 yang bersiaran pada pukul 9:30~10:30am.

Nak dijadikan cerita, pepagi Jumaat, pukul 6:30am little sis ibu ammar ada forward mesej dari Syaraf Yusof ni. Kitaorang panggil dia along..Bunyinya macam ni:

If berkelapangan jemput tengok along kat TV1 ya, 
kul 9stgh pagi-10stgh pagi..ada live show :).

Bila ibu ammar baca mesej ni..macam tak percaya pulak. Tapi dalam hati dah nekad, nak tengok jugak walau macam mana busy sekali pun (busy dengan budak ammar lah, maklumlah hari cuti). So, tepat jam 9:30am ibu ammar on tv. Pasang volume kuat-kuat sebab kalau kebetulan duk dekat dapur still boleh dengar. Sebagai petanda untuk berjaga-jaga sebenarnya, takut terlepas pandang kan. Excited sungguh!

Dekat-dekat pukul 10:00am cam gitu, pengerusi majlis cakap...bagi laluan dekat artis jemputan. Hoihoi...apasal hati berdebar semacam je ni, macam dia pulak yang kena nyanyi. Sekali kamera fokus, memang betul nephew yang nyanyi. Sempat gak lah ibu ammar rakam walaupun tersekat-sekat dan sebahagian sahaja.


video


Tahniah untuk Syaraf Yusof...first time terlintas di fikiran bila tengok along live on tv.
"Mungkin along ikhlas dalam niat menyampaikan dakwah, maka Allah permudahkan jalan untuknya :)"


Yang Benar,
Ibu Ammar 


 
Fully Design By Ibu Ammar | For IBU AMMAR 2012 - 2013 ©| Best View: Google Chrome