gaza menangis lagi ~ november 2012Assalamualaikum

Meniti hari-hari kesedihan tatkala melihat bumi Gaza di ceroboh lagi, hari ini sudah hari ke-6 ianya berlanjutan. Sungguh jahanam yahudi laknattullah ini..Terguris hati melihat kehancuran di Gaza. Penduduk Gaza telah dikepung, diseksa dan dibunuh oleh rejim Israel saban hari. Kematian kini mencecah 81 orang dan lebih 700 orang yang cedera.

Seriously...sekarang berat hati nak tengok berita, facebook pun sama malas nak log in..sebab terlalu banyak gambar kematian anak-anak kecil yang pada pandangan ibu ammar ianya amat dahsyat!. Setiap kali melihat gambar-gambar tu..naluri seorang ibu ni membuak-buak..sampaikan setiap kali tengok mesti nangis terbayangkan sekiranya anak kita berada di tempat tu. 

Kita boleh bayangkan keadaan huru-hara ketika israel mengebom gaza..anak-anak kecil yang terpisah dari ibunya menangis,berteriak,meraung memanggil ibunya untuk berlindung..untuk dipeluk agar ia merasa selamat walaupun kediamannya dan harta bendanya telah hancur. Inilah kebenaran yang berlaku di Gaza pada hari ini, bumi umat Islam..Jangan takut untuk melihat kebenaran wahai sahabatku!

 Seorang bapa tersenyum melihat mayat anaknya sambil berkata "tidurlah wahai puteriku"

Hadil binti Ahmad Al Ahaddad yang berusia 2 tahun

 Nauzubillahminzalik..

Fuad Hararah, 5 bulan mengalami kecederaan akibat pengeboman zionis 
di As-Shujaieyah pada jam 05:30 pagi.

 Anak-anak kecil yang cedera dikejarkan ke hospital

Kanak-kanak Gaza yang menerima rawatan

Sungguh kejamkan..Marilah kita sama-sama memberikan bantuan kepada penduduk Gaza. Bagi yang berkemampuan bolehlah menyampaikan sumbangan SEGERA ke akaun Aman Palastin. Sekiranya anda memerlukan resit pengecualian cukai sila emelkan maklumat berikut:

Sumbangan  Derma
Bank Islam: 12029010047880
Maybank : 562263010787
CIMB Islamic : 12150001242107
Bank Muamalat : 12070005133717
Tel :+60389267019
Fax:+60389259963
Emel amanpalestin@yahoo.com

Sertakan jumlah, tarikh, masa dan bank. Berikan juga Nama penuh, alamat dan no telefon.

Bagi yang tidak berkemampuan pula boleh berdoa. Doa juga merupakan suatu sedekah. Sila amalkan doa ni:


Selain doa ni banyak lagi doa-doa lain yang boleh diamalkan. Sila search dekat internet :-)

Tapi dalam mendoakan kesejahteraan umat Islam di Gaza, jangan sesekali berdoa meminta Israel dilaknat kerana maksud Israel adalah “Tuhan kami”. Isra = Yang Teratas = Tuhan El = Kami Fikirkan. Tanpa disedari, kita berdoa kepada Allah tetapi pada masa yang sama kita mengutuk Allah. Gunalah istilah “Yahudi Laknatullah”. Wallahua'lam....

Semoga saudara seislam kita di Gaza, cekal dan tabah menghadapi dugaan, semoga kesengsaraan yang dihadapi tidak berpanjangan dan semoga kalian sentiasa diberkati Allah SWT...Yang pastinya Kekejaman Israel Laknatullah pasti di balas oleh-Nya.Terkorbanya kamu, adalah SYAHID! dan tempatnya adalah Syurga...


 
Fully Design By Ibu Ammar | For IBU AMMAR 2012 - 2013 ©| Best View: Google Chrome