reaksi rakyat malaysia ~ burger free McD

Agak-agak apa reaksi rakyat Malaysia apabila McD beri burger free? Macam-macam dah nasihat para ulamak agar tidak mengambil burger tu dalam usaha memboikot barangan Israel. Tapi keputusannya....Mari kita tengok sama-sama!


Hasilnya..berderet-deret orang Malaysia yang pentingkan diri beratur. Orang yang bukan beragama Islam sibuk membuat demostrasi untuk memboikot burger McD, kita pulak orang yang beragama Islam...Hamba Allah S.W.T...umat Nabi Muhammad S.A.W sibuk beratur nak ambil burger free tu.

Ibu ammar bukan nak mengutuk...mungkin diorang ada alasan tersendiri. Tapi dioarang tak terfikir ke...selama ni mana ada pernah McD buat amal jariah macam gini, bagi burger free bagai. Tiba-tiba pulak time Bumi Gaza diceroboh, dia duk bagi burger free. Nampak sangat kan...

Korang ingat dengan 200,000 biji burger free yang akan diberikan tu boleh ganti balik semua kemusnahan dekat Gaza, nyawa dan penderitaan penduduk Gaza. Fikirlah sikit....agaknya pihak pengurusan McD yahudi laknattullah tu dah bertepuk tangan...bersorak hoorey melihat negara umat Islam masih menyokong kuat produk diorang walaupun umat seagamanya dikepung, diseksa dan dibunuh. 

Mungkin ada yang beranggapan, boikot produk Yahudi ni satu langkah yang bodoh. Ekonomi kita jugak yang terjejas nanti. Anak2 muda negara kita yang hilang peluang pekerjaan. Lagipun berkesan ke kat mereka kalau kita yang boikot? Ramai lagi yang still pakai produk mereka, satu dunia"....kata manusia yang 'bijak' pandai.

Maka tersebutlah sebuah kisah dimana Nabi Ibrahim dibakar didalam api yang amat besar oleh Raja Namrud. Melihatkan kejahatan Raja Namrud, seekor burung kecil yang sayangkan kekasih Allah Nabi Ibrahim, ia lantas mengambil air dengan menggunakan paruhnya yang kecil dan dititiskan keatas api yang besar itu. Perbuatan burung kecil itu telah ditertawakan oleh burung2 yang lain.


"Usahamu itu hanya sia2, api yang besar itu tak mungkin terpadam dengan setitis air itu", mereka mengejek.

Lalu burung kecil itu membalas, "Aku percaya bahawa Allah tidak akan menanyakan kepadaku sama ada api itu berjaya dipadamkan atau tidak, tetapi Allah pasti akan bertanya apa yang telah aku usahakan untuk memadamkannya."


Oleh itu, walaupun kita ini seumpama burung kecil tersebut, dalam usaha memerangi Yahudi laknatullah ini, 'siramlah walau setitis air' untuk memadamkan keganasannya. Carilah bukti dan saksi keprihatinan kita terhadap nasib umat Islam di hadapan Allah nanti. Jika ingin dibandingkan dengan pengorbanan nyawa oleh saudara kita di Palestine itu, apalah yang seksanya sangat untuk kita menahan diri kita daripada godaan burger percuma??

Tepuk dada...tanyalah iman. 
Fully Design By Ibu Ammar | For IBU AMMAR 2012 - 2013 ©| Best View: Google Chrome