ammar dah pandai nak mengikutASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH

Nak story sikit hari ni Muhammad Ammar Muhaimin dah pandai nak mengikut ibu dan ayah dia pergi kerja. Aduiiiiiii....inilah yang ibu dan ayah ammar paling risaukan dari dulu.

Nak dijadikan cerita masa hantar ammar rumah kakak..bawak masuk semua barang-barang ammar dalam rumah. Ammar masih di dalam kereta leka bermain dengan ayahnya. Rutin biasalah kan..ayah ammar akan cium ammar puas-puas sebelum past dekat kakak.

Dah siap kiss situ, kiss sini bagilah dekat kakak. Kakak masuk kan dalam walker bagi dia bebas bergerak. Sambil tu tangan ammar asyik duk dalam mulut jer..dalam fikiran ibu ammar mungkin ammar dah lapar. So, cadangkan dekat kakak supaya suap nestum  segera sebab semalam dia tak makan sebelum tidur. 

Kakak siapkan nestum dan bagi dia makan..ibu dan ayah ammar ambil kesempatan untuk cepat-cepat masuk kereta bagi elak ammar hantar kitaorang dekat pintu yang dah dipagar dengan muka yang sedih seperti sebelum-sebelum ni. Ok, misi berjaya...masuk kereta tanpa dapat dikesan oleh ammar.

Sekali tu tiba-tiba ammar dengan lajunya tolak walker ke muka pintu sambil tengok ibu dan ayah dia.. Last-last dia angkat tangannya sebagai petanda minta untuk didukung. Ayah ammar yang secara semulajadi 'ada taman dalam hati' tu terus keluar kereta ambil ammar.. sob,sob,sob :-(

Ayah ammar pun decide bawak ammar pergi makan dan jalan-jalan dulu lepas tu baru hantar balik. Ibu ammar mengangguk tanda setuju walaupun dalam hati risau sebab masa tu dah masuk waktu kerja.Redha jelah kan....demi anak. Bila dah masuk kereta wajah ammar berseri-seri kembali :-)


Jangan risau sayang, ibu tak marahkan ammar pun. Ammar tak nak pisah dengan ibu dan ayah ek. Kejap jelah sayang nanti petang ibu datang ambik. Tengok tu..bukan main happy anak teruna ni sorang. Main puas-puas nanti nak kena tinggal lagi. Hehehe..

Kakak dan abang ipar datang makan dekat kedai gak menaiki motor sebagai umpan untuk memujuk ammar. Ammar memang...kalau nampak je motor, yang lain booooo layan. Maka legalah hati ibu dan ayah ammar.

Hari ni ibu dan ayah punch card pukul 8:40am demi buah hati tersayang.


 
Fully Design By Ibu Ammar | For IBU AMMAR 2012 - 2013 ©| Best View: Google Chrome